Fotografen

Bent u op zoek naar een ervaren & professionele fotograaf in België? Dan bent u bij Offertekampioen.be aan het juiste adres. Bij ons hebben we diverse fotografen met elk hun specialiteit: portretten, huwelijken, zwangerschappen, newborn, uitvaarten of fotoreportages.

Het is dus bijna onmogelijk om bij alle fotografen in de buurt een offerte aan te vragen. Tenzij u natuurlijk een beroep doet op Offertekampioen.be. Wij bezorgen uw offerteaanvraag aan een autoriteit actief in uw regio. Zo hoeft u nooit lang wachten op een antwoord voor uw fotoproject.

Offertekampioen favicon

FOTOGRAAF GEZOCHT? TOT 5 GRATIS OFFERTES

Vul uw gegevens in, wij bezorgen u de beste voorstellen van betrouwbare fotografen in uw buurt!

Offertes Aanvragen
100% gratis & vrijblijvend
Betaal tot 40% minder
Ontvang tot 5 offertes
Bespaar kostbare tijd

Stressvrij Een Fotograaf Kiezen?

Snel & eenvoudig in 3 stappen
 • 1. Vul uw gegevens in

  Geef ons zoveel mogelijk informatie over uw foto-opdracht. Op deze manier kunnen de fotografen een nauwkeurige offerte voor u maken.

 • 2. U ontvangt tot 5 offertes

  Na het invullen van het offerteformulier krijgt u maximaal 5 gratis, vrijblijvende offertes van fotografen, per telefoon of per e-mail.

 • 3. Vergelijk offertes & kies

  Nadat u de offertes heeft ontvangen, vergelijkt u alle prijzen en kiest u wat het beste bij u past. Op deze manier kunt u tot 40% besparen!

U bent op zoek naar een goedkope fotograaf in België? Offertes vergelijken is de boodschap. Bespaar daarom tot 40% op uw fotoproject via ons ons offerteformulier.

Specialiteiten van onze fotografen

Ontdek de fotografen waarvoor u een offerte kunt aanvragen…

Andere specialiteiten van fotografen van A tot Z

Minder courante fotografie op een rijtje

Architectuurfotografie

Architectuurfotografie is een genre in de fotografie. Het is het fotograferen van bouwwerken en door de mens gecreëerde omgevingen. Architectuurfotografen proberen hun onderwerp zo accuraat mogelijk weer te geven en tegelijkertijd een mooi beeld te maken.

Bedrijfsfotografie

Bedrijfsfotografie is en type van fotografie binnen de zakelijke fotografie. Bij deze vorm van fotografie draait het om meer dan alleen het vastleggen van de bedrijfshuisvesting en de werkzaamheden. De medewerkers, het proces en de locatie dragen bij aan de uitstraling van een bepaald imago en een filosofie.

Communiefotografie

De heilig vormsel of communie van een kind is natuurlijk een erg bijzonder moment. Dit moment wil u vast graag laten vereeuwigen. Voor uzelf, voor vrienden en voor familie.

Concertfotografie

Concertfotografie is een specifiek onderdeel in de ruime wereld van de fotografie waarin sommige fotografen zich echt specialiseren. En dat is ook nodig want het vergt een bepaalde manier van werken en een bepaalde mindset. Concertfotografie is het fotograferen van een concert, dat is wel duidelijk.

Documentaire fotografie

Documentaire fotografie is fotografie die de werkelijkheid documenteert. Het is een vorm van fotografie waarin foto’s gemaakt worden om het bestaan van iets vast te leggen als tijdsdocument of als middel om maatschappijkritiek te leveren.

Erotische fotografie

Erotische fotografie is het middels fotografie weergeven van menselijke naaktheid en erotiek met als belangrijkste doel hiervan een esthetische, op schoonheid en emotie gerichte, weergave van te geven. In tegenstelling tot pornografie heeft het doel om seksuele opwinding te creëren geen prioriteit.

Eventfotografie

Event fotografie is, zoals de naam al aangeeft, fotografie op evenementen. Hierbij worden verschillende onderwerpen gefotografeerd, zoals de locatie van het evenement of een artiest, maar met name de gasten (of publiek) worden vastgelegd.

Familiefotografie

Familiefotografie is een type fotografie binnen de familie, groep en dier fotografie. Hierbij worden foto’s gemaakt met het gezin of zelfs de hele familie. Familiefotografie heeft meerdere doeleinden, maar de shoot wordt voornamelijk cadeau gedaan.

Foodfotografie

Food- of culinaire fotografie is een vorm van fotografie waarbij specifiek met etenswaren wordt gewerkt. De doelstelling van food fotograferen is het realiseren van aantrekkelijke afbeeldingen van voedsel die gebruikt kunnen worden in advertenties, op verpakkingen van etenswaren, in menu’s of in kookboeken.

Gezinsfotografie

Gezinsfotografie is een verzamelterm voor alle foto’s die een fotograaf van jullie als gezin maakt. Tijdens een fotosessie is er aandacht voor de interactie tussen de verschillende gezinsleden. Soms worden er portretten en groepsfoto’s geschoten, maar de nadruk kan ook op de dynamiek binnen het gezin liggen.

Groepsfotografie

Een prachtige professionele familiefoto van je gezin of je familie blijft altijd heel waardevol. Opa en oma maak je het meest blij met een schitterende familiefoto voor een verjaardag/huwelijksfeest waar iedereen opstaat: kinderen, kleinkinderen en zelfs achterkleinkinderen.

Hobbyfotografie

Fotografie is het met behulp van licht en andere vormen van straling vastleggen van afbeeldingen van voorwerpen en verschijnselen op radiatie- of stralingsgevoelig materiaal. Het woord is afgeleid van het Grieks en betekent letterlijk schrijven met licht.

Interieurfotografie

Interieurfotografie is een type fotografie dat valt onder vastgoedfotografie. Bij deze vorm van fotografie wordt het interieur van bijvoorbeeld woningen, kantoorpanen, showrooms en horecazaken vastgelegd.

Kinderfotografie

Kinderfotografie is een soort fotografie waarbij het kind centraal staat. … Dit hangt ook af van het kind natuurlijk. Heb je een super schattige meid voor de camera, dan is het leuk als dit terug te zien is in de foto’s. Heb je een stoere jongen voor de camera dan mag dit voor mij wat ruwer en stoerder zijn.

Landschapsfotografie

Landschapsfotografie is een vorm van natuurfotografie waarbij het in beeld brengen van het landschap centraal staat. De mens maakt slechts zelden deel uit van het gefotografeerde tafereel.

Lifestylefotografie

Lifestyle fotografie is eigenlijk een bepaalde mix van portret- en documentaire fotografie. Deels leg je vast wat je voor je camera afspeelt, maar deels regisseer je tot op een bepaalde hoogte.

Luchtfotografie

Luchtfotografie is het maken van foto’s vanuit de lucht. Hiervoor kan een luchtvaartuig zoals een vliegtuig gebruikt worden. Ook worden wel raketten of vliegers gebruikt waar de afstandsbedienbare camera dan aan of onder bevestigd wordt. Ook een parachutist kan luchtfoto’s maken tijdens zijn val.

Macrofotografie

Macrofotografie is het fotograferen op korte tot zeer korte afstand van onderdelen van mensen, dieren, planten of voorwerpen, met de bedoeling ze zo groot mogelijk af te beelden, zodat details zichtbaar worden die met het blote oog moeilijk of niet waarneembaar zijn.

Modefotografie

Modefotografie is een fotografiegenre dat zich toelegt op het tentoonstellen van kleding en andere modeartikelen. Modefotografie wordt meestal uitgevoerd voor advertenties of modebladen zoals Vogue, Vanity Fair of Elle.

Modelfotografie

Modelfotografie is een type fotografie binnen de Portret en Modelfotografie. … Spreek van te voren af met de fotograaf over het doel van je shoot en zeg wat je wel en niet gefotografeerd wilt hebben. Deze shoot draait om het laten zien van jouw beste kant.

Naaktfotografie

Naaktfotografie is een stijl van fotografie waarbij het naakte menselijke lichaam wordt afgebeeld als kunst. Fotografen beschouwen naakte naaktfotografie als een studie van het menselijk lichaam, eerder dan van de persoon.

Nachtfotografie

Nachtfotografie is het maken van foto’s tussen zonsondergang en zonsopgang. Een fotograaf kan hierbij gebruikmaken van kunstlicht of een lange sluitertijd.

Natuurfotografie

Natuurfotografie is de tak van de fotografie die zich specialiseert in het fotograferen van de natuur. De fotografen zijn gespecialiseerd in het maken van foto’s over fauna, landschappen, planten en close-ups van natuurlijke scènes en texturen.

Onderwater-fotografie

Onderwaterfotografie is een vorm van fotografie onder water tijdens duiken, snorkelen en zwemmen. Deze vorm van fotografie stelt bijzondere eisen, zowel aan de techniek van de duiker, als aan die van de apparatuur.

Oorlogsfotografie

Oorlogsfotografie omvat het fotograferen van gewapende conflicten en de effecten ervan op mensen en plaatsen. Fotografen die aan dit genre deelnemen, kunnen in gevaar worden gebracht en worden soms gedood terwijl ze proberen hun foto’s uit de oorlogsarena te halen.

Paardenfotografie

Bij paardenfotografie draait alles om het fotograferen van het juiste moment. Een paard met zijn oren naar achter, een paard dat heuvelafwaarts staat, een paard dat in een dalende beweging zit tijdens de stap, draf of galop: dat soort momenten zijn allemaal niet zo charmant.

Portfolio fotografie

Een fotograaf maakt een portfolio om zijn/haar beste foto’s te kunnen presenteren aan een klant of opdrachtgever. Een portfolio is een soort visuele pitch, een demonstratie. Een goed portfolio laat zien wie de fotograaf is (persoonlijkheid) en wat kan (stijl, kwaliteit).

Reclamefotografie

Wat is reclamefotografie? Reclamefotografie verbindt het esthetische met het commerciële aspect in uw reclamefoto’s om uw product zo goed mogelijk naar voren te laten komen bij uw doelgroep, met als doel een positieve bijdrage leveren aan de omzet.

Reisfotografie

Reisfotografie is een genre van fotografie waarbij mogelijk het landschap, de mensen, culturen, gebruiken en geschiedenis van een gebied worden gedocumenteerd.

Sportfotografie

Sportfotografie verwijst naar het genre fotografie dat alle soorten sport omvat. In de meeste gevallen is professionele sportfotografie een tak van fotojournalistiek, terwijl amateursportfotografie, zoals foto’s van kinderen die verenigingvoetbal spelen, een tak van volkstaalfotografie is.

Stillevenfotografie

Stillevenfotografie is een genre van fotografie dat wordt gebruikt voor de weergave van levenloze onderwerpen, meestal een kleine groep objecten. Het is de toepassing van fotografie op de artistieke stijl van het stilleven. Een voorbeeld is voedselfotografie.

Straatfotografie

Straatfotografie is een fotografiegenre waarbij mensen op publieke plaatsen zoals straten, parken en metrostations gefotografeerd worden zonder dat ze zich daar bewust van zijn. Het is een kunstzinnige vorm van candidcamerafotografie die natuurlijke in plaats van geposeerde foto’s oplevert.

Zakelijke fotografie

Wil je jezelf, jouw bedrijf of jouw producten op een bijzondere en/of ludieke manier aan de buitenwereld tonen? Met zakelijke fotografie laat je gericht zien wat jou onderscheidt van de concurrentie. Zakelijke fotografie maakt een betere eerste indruk bij je doelgroep. Met foto’s bepaal jij hoe jouw klanten naar je bedrijf kijken.

Zwart wit fotografie

Zwart-wit duidt in de beeldende kunst en grafische techniek op monochrome beelden die variëren in helderheid, niet in kleurtint. Zwart-witbeelden bestaan uit zwart, wit en tussenliggende grijswaarden. Andere tinten zoals sepia zijn mogelijk. De meeste visuele technologieën ontstonden aanvankelijk in zwart-wit.

Kostprijs van een fotograaf in uw regio?

Tot 5 gratis offertes aanvragen

Bespaar tot 40% op uw fotografie!

Ontvang offertes van fotografen in België

U kunt geheel vrijblijvend en gratis een fotograaf offerte aanvragen via ons offerteformulier. Daarna ontvangt u tot 5 offertes van fotografen actief in uw regio. Zo kunt u tot 40% besparen op uw fotografie opdracht!
100% gratis & vrijblijvend
Betaal tot 40% minder
Ontvang tot 5 offertes
Bespaar kostbare tijd

Vind een fotograaf actief in België

Bij Offertekampioen.be hebben we verschillende fotografen in de verschillende provincies: Antwerpen, Henegouwen, Limburg, Luik, Luxemburg, Namen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Waals-Brabant, West-Vlaanderen en Brussel Hoofdstedelijk Gewest. We kunnen u offertes bezorgen in heel België waaronder Vlaanderen en Brussel.

De Offertekampioen.be maakt u het leven makkelijk. Vul het fotograaf offerteformulier in en ontvang vrijblijvend tot 5 offertes van diverse fotostudio’s en professionele fotografen in België. Alleen door offertes te vergelijken van professionals in uw buurt weet u precies hoeveel u kwijt gaat zijn aan vakkundige foto’s.

Overzicht fotografen in België
Wat is een fotograaf

Wat is een fotograaf?

Fotografen zijn kunstenaars met de camera, die een combinatie van technische vaardigheden en hun artistiek ooggebruiken om foto’s te maken van mensen, plaatsen, landschappen, eten, etc. Fotografen kunnen werken als beeldend kunstenaar, trouw- en evenementfotograaf of hun foto’s verkopen aan commerciële klanten. De fotografen van tegenwoordig zijn bijna allemaal digitaal en gebruiken geen traditionele filmcamera’s meer.

Naast te weten hoe ze hoogwaardige camera-apparatuur moeten gebruiken en onderhouden, moeten fotografen ook de grote verscheidenheid aan beschikbare fotobewerkings– en printapparatuur begrijpen. Typen fotografen zijn onder meer trouwfotograaf, newbornfotograaf, architectuurfotograaf, amateurfotograaf & hobbyfotograaf, babyfotograaf, bedrijfsfotograaf, boudoirfotograaf, concertfotograaf, dierenfotograaf, forensisch fotograaf, medische fotograaf, onderwaterfotograaf, paparazzi, persfotograaf, portretfotograaf, productfotograaf, reclamefotograaf, royaltyfotograaf, schoolfotograaf, sportfotograaf en zwangerschapsfotograaf. Veel fotografen zijn zelfstandige en moeten actief aan de slag om nieuwe klanten te werven.

Een fotograaf is een professional die zich richt op de kunst van het maken van foto’s met een digitale camera of filmcamera. Fotografen gebruiken kunstlicht en / of natuurlijk licht om foto’s te maken van verschillende mensen, plaatsen en dingen in verschillende omgevingen. Sommige fotografen richten zich op studiowerk, terwijl andere de natuurlijke buitenwereld verkennen. Er zijn verschillende fotografie-niches.

Wat doet een fotograaf?

Een fotograaf werkt over het algemeen op freelancebasis en wordt door tal van klanten ingehuurd voor specifieke taken. Sommige fotografen werken uitsluitend in bepaalde segmenten van de branche, zoals instellingen voor bruiloften, afstudeer bijeenkomsten en andere evenementen.  Terwijl anderen voornamelijk zakelijk werk doen en het grootste deel van hun tijd besteden aan het maken van foto’s die op zakelijke websites en bij ander promotiemateriaal verschijnen. Weer anderen richten zich echter meer op de artistieke kant van fotografie en kiezen hun eigen onderwerpen en materiaal dat ze willen fotograferen.

Andere vormen van professionele, fulltime fotografie zijn het maken van foto’s voor films, het maken van foto’s voor plaats delict in samenwerking met lokale en federale wetshandhavingsinstanties en het maken van foto’s voor digitale en gedrukte kranten (fotojournalist) – hoewel kranten vaak zullen werken met een fotograaf op freelance basis in plaats van hem of haar fulltime in dienst te nemen.

Wat doet een fotograaf

Op zoek naar een fotograaf actief in uw regio?

Hoe het werkt...
 • 1. Vertel ons wat u nodig heeft

  We helpen u graag een fotograaf te vinden. Help ons uw zoekopdracht te verfijnen door uw vereisten te vertellen en we nemen contact op met fotografen in uw regio om u te helpen.

 • 2. Ontvang gratis offertes

  U ontvangt gratis offertes van professionals en krijgt snelle meldingen via onze website of app. Wij gaan voor u op pad!

 • 3. Kies uw fotograaf

  Kies uit enkele van de beste providers bij u in de buurt. Met gemakkelijke toegang tot recensies en direct contact met fotografen, kunt u zeker zijn van uw keuze.

Offertes Aanvragen

Waarom de offertekampioen?

Waarom kiezen klanten voor de offertes via onze site...
Bespaar Kosten

Bespaar via ons maar liefst tot 40% op uw foto opdracht!

Bespaar Tijd

Wij gaan op zoek voor u! Geen adders onder het gras!

Tot 5 Offertes

Tot 5 offertes van regionale fotografen!

Gratis & Vrijblijvend

Simpel door het invullen van een offerte-aanvraag formulier.