Schilderwerken

Bent u op zoek naar een schilder of een behanger in België? Dan bent u bij Offertekampioen.be op de juiste plaats. Bij ons hebben we diverse schildersbedrijven in uw regio die voor u klaar staan om een prijsvoorstel op maat uit te werken.
Het is onmogelijk om alle schilders en behangers in België te contacteren voor een offerte. Tenzij u natuurlijk een beroep doet op Offertekampioen.be. Wij bezorgen uw offerteaanvraag aan een specialist in uw regio. Zo hoeft u nooit lang te wachten op een prijs voor uw binnen- of buitenschilderwerken.
Offertekampioen favicon

TOT 5 GRATIS SCHILDER OFFERTES

Vul uw gegevens in, wij bezorgen u de beste offertes van betrouwbare schilders in uw regio!

Offertes Aanvragen
100% gratis & vrijblijvend
Betaal tot 40% minder
Ontvang tot 5 offertes
Bespaar kostbare tijd

Stressvrij Een Schilder Kiezen?

Snel & eenvoudig in 3 stappen
 • 1. Vul uw gegevens in

  Geef ons zoveel mogelijk informatie over uw project. Op deze manier kunnen de schildersbedrijven u nauwkeurige offertes maken.

 • 2. U ontvangt tot 5 offertes

  Na het invullen van het offerteformulier krijgt u maximaal 5 gratis, vrijblijvende offertes van schildersbedrijven, per telefoon of per e-mail.

 • 3. Vergelijk offertes & kies

  Nadat u de offertes heeft ontvangen, vergelijkt u alle prijzen en kiest u wat het beste bij u past. Op deze manier kunt u tot 40% besparen!

Soorten schilderwerken

Ontdek de schilderwerken waarvoor u een offerte kunt aanvragen…

Welke ruimtes schilderen?

Enkele van de ruimtes die u door een professionele schilder kunt laten verven.

Schilderwerken op basis van het materiaal

Elk type materiaal vraag een andere schildertechniek. Ontdek de specialiteiten van onze schilders.

Wat moet er geschilderd worden?

Heeft u een specifiek object dat moet geschilderd worden? Alvast de meest voorkomende objecten die onze schilders verven.

Kostprijs van een schilder in België?

Tot 5 gratis offertes aanvragen

Bespaar tot 40% op uw schilder!

Ontvang offertes van schildersbedrijven in uw regio

U kunt geheel vrijblijvend en gratis een schildersofferte aanvragen via ons offerteformulier. Daarna ontvangt u tot 5 offertes van schildersbedrijven in uw regio. Zo kunt u tot 40% besparen op uw schilderwerken!

Schilders en decorateurs - wat u moet weten

Schilderen en decoreren voelt soms als het soort werk dat de meeste mensen zelf kunnen doen en veel mensen doen dat ook. Wanneer u het gereedschap, geduld en aandacht voor detail hebt, kan het heel lonend zijn om het een kans te geven.

Waar uw plaatselijke schilder en decorateur u mee kan helpen

 • Het aanbrengen van verf (primer en grondlaag) aan de binnen- of buitenkant van uw huis.
 • Het aanbrengen en verwijderen van hangend behang.
 • Het toevoegen van speciale afwerkingen zoals glazuren of marmering.
 • Het berekenen van de hoeveelheid verf die nodig is voor de maat van de muren.
 • Het verwijderen van oud behang of oude verflagen .
 • Het opvullen van gaten en scheuren en ervoor zorgen dat de oppervlakken waterpas zijn.
 • Het mengen van verf in de juiste tint, vaak met behulp van geautomatiseerde apparatuur voor kleuraanpassing.

Als u ervoor kiest professionele schilders en decorateurs in te huren, zijn er tal van voordelen. Ten eerste krijgt u iemand die het in een recordtijd kan doen. Waarom zou u tenslotte een weekend verspillen als uw plaatselijke schilder er voor kan zorgen terwijl u aan het werk bent?

Schilders en decorateurs hebben ook een volledig assortiment gereedschappen om de klus te klaren. Het zijn niet alleen kwasten en verfblikken. Ze hebben:

 • Plastic en stof om vloeren te beschermen.
 • Een volledig assortiment borstels, rollers en sprays.
 • Behangafbijtmiddelen.
 • Afplaktape zodat hun lijnen perfect zijn.
 • Grote A-frame ladders of steigers voor hoge plafonds.

Ze zijn ook goed thuis in het berekenen van hoeveel verf ze nodig hebben om de klus te klaren, waardoor er geen onnodige uitgaven zijn aan blikken en zeker geen last-minute trips naar de winkels.

Bij het schilderen en inrichten van badkamers weet een professional precies welke materialen het beste werken en niet te veel worden beïnvloed door vocht of water.

Een lokale decorateur van goede kwaliteit kan u zelfs helpen bij het kiezen van kleuren of het vinden van de perfecte verfcombinatie die u zoekt.

Al met al krijgt u een soepele, professionele afwerking. Niet alleen dat, u heeft ook het creatieve oog van iemand die het doet voor de kost.

Ervaren schilder vinden in België
Ervaren schilder vinden in België

Wat doen schilders en decorateurs?

Schilders en decorateurs kunnen uw huis opfrissen, revitaliseren en moderniseren naar uw wensen. Schilders en decorateurs zullen meestal de volgende taken uitvoeren:

 • Commerciële en huishoudelijke muurschilderingen: Professionele schilders en decorateurs schilderen met borstels, rollers en spuitapparatuur. Ze gebruiken emulsies, polijstmaterialen of resistente verf, afhankelijk van de kamer en het doel ervan. Ze zullen zo snel en efficiënt mogelijk verf aanbrengen, maar ze kunnen desgewenst ook decoratief werk doen.
 • Commerciële en huishoudelijke behangtoepassing: een specialist brengt doorgaans behang aan, maar kan ook werken met verschillende soorten wandbekleding, waaronder stoffen. Ze gebruiken verschillende technieken afhankelijk van het materiaal en meten elk stuk nauwkeurig voordat ze het snijden en de lijm aanbrengen.
 • Commercieel en huishoudelijk interieuradvies: Sommige professionele schilders en decorateurs zullen klanten adviseren over verfkleuren, behangsoorten en de meest geschikte verf of coating voor hun behoeften. Verf die in keukens en badkamers wordt gebruikt, moet bijvoorbeeld helpen beschermen tegen schimmel en meeldauw, terwijl het een oppervlak biedt dat gemakkelijk kan worden schoongemaakt. Buitenshuis gebruikte verf moet weersbestendig zijn en het materiaal, zoals hout of baksteen, beschermen tegen de elementen.

Vind een schildersbedrijf actief in België

Bij Offertekampioen.be hebben we verschillende schilderwerken in de verschillende provincies: Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen en Brussel.

We kunnen u offertes bezorgen in heel België waaronder Vlaanderen en Brussel. Onze schildersbedrijven verven binnen & buiten uw ramen, deuren, trappen, gevels, vloeren, plafonds, etc.

De Offertekampioen.be maakt u het leven makkelijk. Vul het schilder offerteformulier in en ontvang vrijblijvend tot 5 schildersoffertes van diverse schildersbedrijven in België. Alleen door offertes te vergelijken van schilders in uw buurt weet u precies hoeveel u kwijt gaat zijn aan schilderwerken.

Waarom de offertekampioen?

Waarom kiezen klanten voor de offertes via onze site...
Bespaar Kosten

Bespaar via ons maar liefst tot 40% op uw schilderswerken!

Bespaar Tijd

Wij gaan op zoek voor u! Geen adders onder het gras!

Tot 5 Offertes

Tot 5 offertes van regionale schilders!

Gratis & Vrijblijvend

Simpel door het invullen van een offerte-aanvraag formulier.